Etiketter

torsdag 1 november 2012

Ljudet på skolan

Syfte:
Man ska ta reda på var det är högst ljud på skolgården och mäta dB på olika ämnen.

Material:
*mobilappen ”Buller”
*klass 8b
*klass 9

Hypotes:
Jag tror att det kommer att låta mest i matsalen för att det är flest där och då har man ingen lektion så då pratar ju alla. För man inte har lektion har nog en stor anledning för då måste man inte vara tyst. Jag tror annars att det är högst på dom praktiska ämnena för på vissa finns det maskiner och man behöver inte sitta still och blir trött och där får man prata som man kanske inte får på dom andra lektionerna.

Resultat:



Slutsats:
På våran skola är det så att på dom praktiska lektionerna är det högre ljud än på dom teoretiska lektionerna. Detta beror nog på att dom praktiska är det mer enskilt arbete och man behöver inte sitta still och lyssna. När man jobbar på slöjden är det oftast så att man kanske snackar med den man sitter bredvid vilket man inte kan göra när en lärare har tex: genomgång. Högst ljud var det ju i matsalen och det tror jag beror på att man inte har lektion, man kan snacka med kompisar som man inte får på lektionerna och att i matsalen är vi nästan hela skolan på en gång så att eftersom att alla pratar blir det högre ljudvolym.


Felkällor:
Vi mätte inte ljudet på lektionerna vid samma tidpunkt vilket kan ha lite betydelse för på eftermiddagen är man tröttare och när man är trött är det kanske mer pratande och högre volym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar