Etiketter

torsdag 1 september 2011

Persongranskning av Sovay

Sovay levde i sluttet av 1700-talet. Hon var förlovad med James men hon fick reda på att han var otrogen.
När hon fick reda på det klädde hon ut sig till kille och tänkte råna honom på en ring som hon hade gett till honom och när han fick den sa han att han hällre skulle dö istället för att lämna ifrån sig den där ringen. Men när hon rånade honom så gav han henne ringen utan att tveka. Detta gjorde att hon kallade till sig James och frågade var ringen var. Han sa att det kom någon och rånade honom, då sa sovay att han va otrogen och att hon inte ville va tillsammans men honom längre.
Sovays pappa är mot dom regler som finns så han har demostrerat och det fick han inte för kungen så han skulle sättas till domstolen men han måste få ett papper som sovay rånar av en kille som kommer med pappret men han vet ju inte att det var hon. Men pappan va inte hemma för han va iväg och reste.

Där fick ni ett litet rosonemang av början i boken och som ni förstår är Sovay väldigt våglig och beter sig lite som en kille. Hennes mamma gick bort när Sovay var fem år. Sovay har en bror. familjen är ganska rik.
Sovay är duktig på att skjuta med pistol och bra på att rida häst.(hon rider som en man för hon tycker att det är mycket skönare.  Hon har longt brunt hår. Hon är sjutton år

2 kommentarer:

  1. Du har gjort en fyllig persongranskning. Bra!

    KONTROLLÄS! Det finns en del onödiga fel (Jag skriver den rättade varianten här.): "slutet", "hellre", "demonstrerat" "Sovay", "var" x 2, "resonemang", "långt".

    Du delar in i stycken och det är bra. Kontrollera bara så att det som står i ett stycke hör ihop. T ex så tycker jag att mening tre " När..." hör ihop med meningen innan.

    Du börjar på ny rad vid "Sovays pappa...". För att tydligare markera att detta är ett ny stycke ska man hoppa över en tom rad (så som jag gör i denna kommentar). Likadant vid "Sovay är duktig...".

    SvaraRadera
  2. Ytterligare en grej: Skriv stor bokstav både i överskriften för hela denna sida (Rasmus...) samt i rubriken till detta inlägg ( Persongranskning).

    SvaraRadera