Labb om kokpunkt
Rasmus Svensson 7b
Labb kamrat: Karolina Ilic
Syfte:
Vi skulle lära oss när vatten kokade och om det aldrig slutade att bli varmare och varmare, vi skulle också lära oss om hur man gjorde en bra labbraport.
Mtrl:
H2o
200ml bägare
100ml mätcylinder
Trefot
Trådnät
Termometer
Utförande:
Först så skulle vi mäta upp exakt 200ml och sen skulle vi ställa upp labben som det visar på bilden och sedan skulle vi sätta på gasen och ta en tändsticka och gjorde så att det blev eld, efter det så satte vi på bägaren med vatten och började att ta tiden, efter varje minut så kollade vi temperaturen. Vi skulle mäta den till det var tre temperaturer som var lika höga.
Resultat:
Här medan ser ni en diagram på hur vattnet kokar och som ni ser är det en ganska så jämn höjning men i slutet så ser man att det stannar på 102 grader.
Slutsats:
Det tog 9 minuter för vattnet att börja koka. Men vattnet ökar lite till efter det för att det kan bli varmare för att vi använder gas och det är ju varmt, som ni ser ovan så kan vattnet bli upp till 102°innan temperaturen stannar där. Jag tror att det blev så här för att termometern nuddade botten och bägaren kan ju bli varmare än 100°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar